Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Help Please
#1
Hi there
I would like some help please I have a mill  I fitted with M-Sure scales bought from M-DRO here is a link to one of them.
https://www.machine-dro.co.uk/m-sure-ms-...0mm-8-inch
I would like to build my own Touch DRO and have purchased thre following.
MSP430 Launchpad.
HC05 Bluetooth module
3 USB breakout boards
I have downloaded the MSP430 Firmware for iGaging Scales v 2.00
and have written it to the MSP430
I have wired the board as follows
USB breakout boards D- to 1.7
                                  D+ to 2.3/2.4/2.5
Bluetooth VCC to 5Volts
Bluetooth GND to gnd
Bluetooth RX to 1.2 (TX)
using the USB connector of the computer to give me power to the board I have given the USB breakouts and the Bluetooth a feed of 3.3 volts from the MSP430
I dont seem to be able to insert a picture of the wiring diagram sorry.



I can connect the Bluetooth to my android tablet. and it seems to be happy but if I move the scales nothing happens on the display. What am I missing ?
Do I have the correct Firmware for the scales I am using ?
Have I wired it correctly ?
Do I have to setup something in the App?
Can someone help please.
Thanks
Bob
Reply
#2
Bob,
The most up-to-date info is here: https://www.touchdro.com/resources/adapters/diy/
It looks like you are trying to build the old iGaging "basic" adapter and use it with Shahe scales. That won't work.
Regards
Yuriy
Reply
#3
So i am using the wrong software i am using igaging v2.0 is this wrong for this type of scale?
Thanks
Bob

just updated the firmware to v2.04 still no joy.
bob
I am using a MSP430 G2ET board with a MSP430G2553 chip
Reply
#4
I have installed on the tablet an App called bluetooth terminal and when I reset the MSP430 the app tells me I am running Universal V2.4 and is copyrighted to Yuri. and then I get x0,x0,x0,etc.
If I upload the mixed scaleV1.0 then i get x0,y0,z0,w0, ect but still nothing when I move the scales.
moving the scales does nothing and if i start up the dro app the scales read 0.000and do nothing when I move them Has anyone had this problem ?
I am completly lost here.
Bob
Reply
#5
Hi Redpiperbob,

If I read your post correctly, I think using pin 1.7 is at least part of your problem.

The more recent firmware does not use a common clock and should be wired to this later configuration:

https://www.yuriystoys.com/2014/01/dro-i...sp430.html

As well as using individual clock pins per scale, you should note the W axis data line has moved.

Also worth noting, that if you're looking for it, the clock signal will not be present on the clock lines unless there was a scale connected when the Launch Pad was reset/powered on, (part of the auto scale detect I suspect).

Hope this helps.
Norman
Reply
#6
Hi Norman
Thanks for that I will give that a try.
Can you tell me the firmware I should use with these scales
https://www.machine-dro.co.uk/m-sure-ms-...0mm-8-inch
I was going to use the Mixed ie digitalReadout_Universal_V1.0.txt
Is this the correct one ?

OK just tried the wiring as the link you sent still no joy.
On the tablet if I look at the bluetooth then I get the x0,y0,z0,w0, but altering the scales does nothing in the dro app.

OK progressI found an old scale in the bottom of the draw and if I fit it to the adapter the app works So I guess the scales I have will not work with the adapter boards.
can someone in the UK point me to scales that will work with the MSP430 ?


Thanks
Bob
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)