Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
X axis not working correctly
#14
OK I fully assessed what I had built and binned it!
Too many errors! I rebuilt the Shifter circuit and now have a system that is PERFECT 80% of the time. The Y axis sometimes goes Doo Lally and shows very high numbers but then reverts back to the current scale display. I cannot say exactly why this happens or exactly how it recovers back to being stable again which it does (sometimes).Since seeing the problem I changed the 10K resistor on the Y axis to 39K to hopefully set the virtual ground at 1v. This seems to have reduced the visits to La La Land but not stopped them entirely. I have 100nf caps on the Virtual Ground and all of the wiring is "solid" now, no long wires except those out to the displays.
The system is now usable but still irritating.
Comments would be appreciated.
ATB
Richard
Reply


Messages In This Thread
X axis not working correctly - by edeeec - 01-03-2017, 09:50 AM
RE: X axis not working correctly - by edeeec - 01-08-2017, 04:56 PM
RE: X axis not working correctly - by Yuriy - 01-10-2017, 03:27 AM
RE: X axis not working correctly - by edeeec - 01-11-2017, 09:41 AM
RE: X axis not working correctly - by edeeec - 01-28-2017, 04:15 PM
RE: X axis not working correctly - by Yuriy - 01-30-2017, 05:41 PM
RE: X axis not working correctly - by edeeec - 02-05-2017, 03:23 PM
RE: X axis not working correctly - by edeeec - 02-23-2017, 08:37 AM
RE: X axis not working correctly - by Yuriy - 02-24-2017, 03:26 PM
RE: X axis not working correctly - by edeeec - 02-25-2017, 03:08 PM
RE: X axis not working correctly - by Yuriy - 02-25-2017, 04:39 PM
RE: X axis not working correctly - by edeeec - 02-27-2017, 08:43 AM
RE: X axis not working correctly - by Yuriy - 02-27-2017, 03:25 PM
RE: X axis not working correctly - by edeeec - 03-11-2017, 06:58 PM
RE: X axis not working correctly - by edeeec - 03-22-2017, 09:53 PM
RE: X axis not working correctly - by Briney Eye - 03-22-2017, 09:59 PM
RE: X axis not working correctly - by heavyg603 - 03-26-2017, 12:59 AM
RE: X axis not working correctly - by Briney Eye - 03-26-2017, 10:58 PM
RE: X axis not working correctly - by keesk - 10-10-2017, 01:04 PM
RE: X axis not working correctly - by Philcobt - 02-26-2018, 11:26 PM
RE: X axis not working correctly - by Yuriy - 02-27-2018, 02:30 AM
RE: X axis not working correctly - by Philcobt - 02-27-2018, 04:05 PM
RE: X axis not working correctly - by qtron - 06-28-2018, 03:44 PM
RE: X axis not working correctly - by qtron - 10-29-2020, 12:27 PM
RE: X axis not working correctly - by Yuriy - 10-29-2020, 05:00 PM
RE: X axis not working correctly - by qtron - 10-30-2020, 01:02 AM

Forum Jump:


Users browsing this thread: 2 Guest(s)