Forum
Bolt holes in YZ plane? - Printable Version

+- Forum (https://forum.yuriystoys.com)
+-- Forum: General Discussion (https://forum.yuriystoys.com/forumdisplay.php?fid=5)
+--- Forum: Feature Requests (https://forum.yuriystoys.com/forumdisplay.php?fid=7)
+--- Thread: Bolt holes in YZ plane? (/showthread.php?tid=59)



Bolt holes in YZ plane? - lens42 - 11-04-2016

I'm probably the only person asking for this, but hey, why not? I had a large piece (14" long - too much for my limited Z) that needed a hole pattern in the end. I have a right-angle spindle attachment, so I laid the part flat on the table and set up to drill holes using my X feed rather than the quill. It would have been nice to put the hole pattern in TouchDRO, but it looks like it will only let you input a pattern in the XY plane. This time I needed the pattern to be in the ZY plane so I had to use ol' pencil and paper.


RE: Bolt holes in YZ plane? - llamatrails - 11-10-2016

Hmm, quick hack: swap the cables.

Rick


RE: Bolt holes in YZ plane? - Yuriy - 11-15-2016

(11-10-2016, 12:35 AM)llamatrails Wrote: Hmm, quick hack: swap the cables.

Rick

Rick,
That's clever Smile

(11-04-2016, 07:37 AM)lens42 Wrote: I'm probably the only person asking for this, but hey, why not? I had a large piece (14" long - too much for my limited Z) that needed a hole pattern in the end. I have a right-angle spindle attachment, so I laid the part flat on the table and set up to drill holes using my X feed rather than the quill. It would have been nice to put the hole pattern in TouchDRO, but it looks like it will only let you input a pattern in the XY plane. This time I needed the pattern to be in the ZY plane so I had to use ol' pencil and paper.

There is a good chance it will work better in the next version of the app. I'm still a bit fuzzy about a few things I'm doing, but it looks like the stuff related to points and workspaces will undergo a decent overhaul. I'm adding rotary axis stuff, such as gear cutting. On top of that, I have a good use case for profile milling display on X/Z or Y/Z planes, which means that the graphical view will need to have a way to change the projection.

Regards
Yuriy


RE: Bolt holes in YZ plane? - Eskimo2k - 01-29-2017

Oh, I'm liking the sound of this!!!!